Otahuhu Recreational Precinct

  • Otahuhu Recreational Centre - Customised Cloud Panels
    Otahuhu Recreational Centre - Customised Cloud Panels
  • Otahuhu Recreational Centre - Customised Cloud Panels
    Otahuhu Recreational Centre - Customised Cloud Panels
  • Otahuhu Recreational Centre - Customised Cloud Panels
    Otahuhu Recreational Centre - Customised Cloud Panels
  • Otahuhu Recreational Centre - Pool Panels in coloured Sonatex
    Otahuhu Recreational Centre - Pool Panels in coloured Sonatex
  • Otahuhu Recreational Centre - Pool Panels in coloured Sonatex
    Otahuhu Recreational Centre - Pool Panels in coloured Sonatex
  • Otahuhu Recreational Centre - Pool Panels in white Sonatex
    Otahuhu Recreational Centre - Pool Panels in white Sonatex
Case Studies
Otahuhu Recreational Precinct
Tōia - Ōtāhuhu’s new recreational precinct was officially opened on 8th August by Mayor Len Brown, it creates an exciting hub for the suburb with a new library and aquatic centre. Tōia is a multi-purpose facility which allows Ōtāhuhu residents to come together to swim, play, read and relax. Asona is proud to be a part of this unique build designed by the architectural practice, Creative Spaces who selected Asona’s Triton Cloud panels to adorn the main walls and control the acoustics in both the library and the pool areas. The panels were wrapped in 4 different coloured Sonatex facings and produced in 3 different thicknesses, 25, 50, 75mm with the pool area wall panels having an additional water repellent treatment added to protect them from moisture. The effect is both colourful and textural in a 3D manner. For the library ceilings a large bespoke cloud panel feature was installed centrally using different shaped 50mm panel segments radiating out to form a large circle. Additional 5 groupings of 12 interlocking Cloud 50 panels are suspended throughout the library area giving a complete acoustic coverage for this quiet reading & relaxing area. Over the 25m lap pool, Asona’s Triton Cloud Pool panels were installed wrapped in white Sonatex facing with a water repellent coating and foil backing mounted to a wooden frame and suspended under the roof line to control the reverberation of this large open space. Architects: Creative spaces Manufacturer: Asona Limited Ceiling Contractor: Alpha Interiors Wall Contractor: NZ Strong
Join our mailing list
Sign up to receive updates on new products & custom builds